8 gode grunner til å studere i Oslo

Vi kunne sikkert kommet på tusen gode grunner til å bo og studere i tigerstaden, men her får du i hvert fall åtte av dem.

Parkene

Oslo består av mange grønne lunger, så om været tillater det kan en park fint erstatte lesesalen. Kanskje kan du invitere hele kollokviegruppa på grilling? Se oversikten over alle parkene i Oslo her.

Kollektivtilbudet

Det er enkelt å manøvrere seg rundt i byen med dets gode kollektivtilbud, hvor det alltid går en buss, trikk eller t-bane til stort sett alle døgnets tider. Men hvis du ønsker å bevege litt mer på kroppen i løpet av dagen kan kanskje bysykkeltilbudet være noe for deg?

Markeder

Gjør et kupp på et av byens mange markeder. I tillegg til loppemarkeder finnes det flere faste markeder hvor du kan finpusse pruteferdighetene dine. Se oversikten over de faste markedene i byen her.

Bibliotekene

Det kan være vanskelig å konsentrere seg om pensumlesingen når man sitter hjemme. Da kan det være fint å komme seg ut, finne et hyggelig sted uten andre distraksjoner og få gjort unna litt arbeid. Så hvorfor ikke ta i bruk et av byens mange biblioteker? Her finner du oversikten over biblioteker i Oslo.

Kafeer og restauranter

Hele Oslo er full av kafeer og spisesteder som passer for enhver smak og lommebok. Så unn deg noe godt, og opplev det kulinariske mangfoldet som byen har å by på.

Marka

To tredjedeler av Oslo er markaområde. Så om du vil ta deg en skitur i lysløypene, bade i ferskvann eller løpe i terrenget, så har du alltid marka i umiddelbar nærhet.

Kultur og arrangementer

Du trenger ikke være redd for å kjede deg i hovedstaden. Her er det alltid noe å ta seg til. Enten du liker å gå på konserter og festivaler, teater og forestillinger, eller ta en rolig formiddag på et av byens mange museer. Les vår oversikt over gratisattraksjoner og museer her.

Jobbmuligheter

Oslo er som sagt en stor by, som igjen inneholder et bredt spekter av bedrifter og virksomheter. Sjansen er derfor større når det kommer til å finne seg en relevant deltidsjobb ved siden av studiene. En relevant deltidsjobb gir deg pensumlærdom i praksis, og er gull verdt når du senere skal ut i arbeidslivet.