Endelig generell studiekompetanse

Etter å ha utsatt det i mange år har Lotte endelig fått generell studiekompetanse. Hennes anbefaling til andre er å bare hoppe i det!

Du må ikke å hige etter toppkarakterer når du går på Bjørknes Privatskole. For noen er det mer enn godt nok å få generell studiekompetanse. Lotte Borgen Svendsen (30) ville holde alle muligheter åpne og bestemte seg for å tilbringe et år hos oss for å ta opp fag, for så å ha mulighet til å søke på høyere utdanning når hun vil det.

– Jeg ville ha generell studiekompetanse for å ha det klart til når jeg finner ut av hva jeg eventuelt vil studere videre, forteller hun.

Matte ble favorittfaget

Det siste året har Lotte tatt fagene matte, norsk, historie og naturfag. Målet var å gjennomføre, men på veien har det å gå på skole faktisk vært gøy, hun har fått nye venner for livet og et nytt, og ikke minst uventet, favorittfag.

– Etter også å ha prøvd å få slippe unna matematikk dette året, fordi det er noe jeg sliter med, har en av skolens fantastiske mattelærere klart å snu det helt rundt. Matte ble faktisk favorittfaget mitt mens jeg gikk på Bjørknes.

Jo flere vi er sammen

Det er noen år siden Lotte gikk på skole sist, så det som var spesielt bra, var at hun fikk øve seg på prøveeksamen, at lærerne er behjelpelige og svarer på spørsmål utenom skoletimene og å få jobbe sammen med andre elever i kollokviegruppe.

– Kollokviegruppa har hjulpet meg mye dette året. Der kan man dele kunnskapen sin medalle i gruppa, og slipper å sitte alene med alt. Noen er gode i norsk, mens andre er gode i naturfag, og det hjalp meg masse å jobbe med andre elever i samme situasjon som meg selv.

Kom i gang!

Og om du ikke har generell studiekompetanse, har Lotte følgende råd å komme med:

– Bare hopp i det! Jeg har utsatt det i flere år selv, kanskje mest fordi jeg følte at jeg ikke trengte det, for jeg visste ikke om jeg skulle studere noe videre. Men etter dette året har jeg lært så mye, og det har egentlig bare vært gøy å gå på skole. Nå har jeg studiekompetansen og da er det ingen ting som stopper meg.

Men det går ikke av seg selv, det krever jobbing, avslutter hun.