Forlot Bjørknes med 22 seksere på vitnemålet

“Nå som jeg går på mitt drømmestudium tenker jeg at det helt klart var verdt det. Tiden går uansett, så hvorfor ikke jobbe mot det man vil i livet?”

I to år var Oda Marie Baumann Heier (24 år) fulltidselev på Bjørknes Privatskole. 23 eksamener senere har hun 22 seksere på vitnemålet og studerer medisin i Oslo. Men hvordan klarte hun å få toppkarakter på 22 av 23 eksamener?

– Jeg prøvde å følge undervisningen så godt som mulig og tilpasse studieteknikken min til de ulike fagene og de ulike lærerne. Hvert fag krever en ulik tilnærming og lærerne har også forskjellige lærerstiler. Jeg følte at lærerne på Bjørknes var så flinke at jeg kunne stole på at opplegget deres var nok til å gi meg en sekser, så jeg prøvde å få mest mulig ut av det, forteller hun.

Oda mener at hun ikke har gjort noe spesielt annet enn å benytte seg av tilbudet på skolen og øve seg før eksamen ved å løse så mange gamle eksamensoppgaver som mulig. At favorittfagene hennes er realfag har heller ikke vært en ulempe.

– Jeg har alltid vært glad i realfag, så jeg synes matte, fysikk og spesielt kjemi var gøy.

Men selv om Oda jobbet hardt for å få de resultatene hun ønsket, betyr det ikke at hun ikke hadde et liv utenom skolen.

– Jeg har alltid vært en ganske organisert person, så det var egentlig ikke noe problem for meg. Det jeg pleide å gjøre var å komme på skolen til samme tid uavhengig av når jeg hadde undervisning, benytte meg av tiden jeg hadde mellom timene hvis jeg hadde fritimer og sitte igjen en liten stund hver dag. Når jeg gjorde dette var det ikke noe problem å få tid til alt.

Jobb aktivt med pensum

For at toppkarakterer skal være et realistisk mål må man ifølge Oda være bevisst på studieteknikken sin. Og å jobbe aktivt med pensum var det som funket for henne.

– Jeg liker å lage ordentlige notater så jeg kan lese på mine egne notater igjen før eksamen, ikke hele boken. Jeg tror også det er viktig å være fleksibel med studieteknikken og ikke bare fortsette å gjøre ting på en måte fordi det har fungert tidligere.

Hvorfor Bjørknes?

Det hun synes var det beste med Bjørknes er at å være elev her ga henne muligheten til å gjøre det hun hadde lyst til å gjøre videre. Oda har ikke gått på videregående skole og var nødt til å ta alle fagene hun trengte for å få generell studiekompetanse. I tillegg har hun fått noen gode venner her, og vil rette en ekstra takk til lærerne.- Hva var det beste med Bjørknes?

– Lærerne var veldig flinke. Både når det gjelder faglig tyngde, engasjement for fagene og pedagogikk. Det er jo de som gjør skolen bra og som gjorde det mulig for meg å oppnå det resultatet jeg gjorde.

Følg drømmen

Til alle som har en drøm om å starte på et studie, men ikke har karakterene til det, har Oda følgende oppfordring å komme med:

– Kjør på! Det er nok mange som tenker at de må ta opp altfor mange karakterer for å komme inn på drømmestudiet, men det er fullt mulig. Siden jeg ikke hadde gått på videregående selv, tok jeg opp alle fagene man trenger for å få vitnemål, så det er mulig å ta opp et tosifret antall fag. Nå som jeg går på mitt drømmestudium tenker jeg at det helt klart var verdt det. Tiden går uansett, så hvorfor ikke jobbe mot det man vil i livet?