Hvordan overleve på studentbudsjett

Bruker du mer penger på mat enn du skulle ønske, eller blir det ofte nudler til middag? Bruk mindre matpenger og få et mer variert kosthold med disse triksene.

Planlegg innkjøp

Er du en av dem som går innom matbutikken flere ganger i uken? Da har du mye penger å spare her! Det er veldig enkelt: lag en liste over alt du trenger til frokost, lunsj og middag for en hel uke av gangen, gå på butikken, plukk med deg de varene som står oppført på listen, og gå hjem igjen. Øvelse gjør mester, og etter noen uker blir det lettere og lettere å planlegge og handle på denne måten.

Lag store porsjoner av gangen

Som student blir det ofte til at du spiser alene, men maten du kjøper er ofte beregnet til par eller familier. Ikke noe problem! Lag store matporsjoner av gangen, pakk restene som blir til overs porsjonsvis, frys dem ned, og så har du en lettvint middag eller flere en annen dag.

Bruk apper

Spar penger ved å følge med på alle dagligvarebutikkers tilbudsvarer med for eksempel appen Mattilbud.

Sjekk kiloprisen

Ofte lønner deg seg å kjøpe store forpakninger istedenfor de mindre, sjekk kiloprisen på varen!

Nistemat

Det er fort gjort å svi av noen kroner i kantina eller på nærmeste kiosk når sulten melder seg. Ta heller med deg niste.

Lag kaffen selv

Å kjøpe kaffe ute er unødvendig når du kan lage den vel så bra hjemme. Hell den over i en termos og han tilgang til kaffe hele dagen.