Slik forbereder du deg til eksamen

Her har vi samlet noen tips til hvordan du kan forberede deg til eksamen.

Få oversikt

Hva er pensum, hva har blitt gjennomgått i timene og hva er læringsmålene i faget? Lag deg en oversikt over hva du trenger å fokusere og lese mer på.

Bruk hverandre

Eksamensperioder trenger ikke å være synonymt med et usosialt liv.  Samle noen klassekamerater og jobb sammen. Det hjelper både på hukommelse og motivasjon å snakke høyt om faget og hvilke problemstillinger dere står overfor. De andre lurer kanskje på noe du kan, og omvendt.

Løs gamle eksamensoppgaver og gjør kollokvieoppgaver

Ingen oppgaver er mer relevante enn gamle eksamensoppgaver. Ved å løse gamle eksamensoppgaver vil du få en pekepinn på hva du kan forvente deg på eksamen. Du får erfare hvilke typer oppgaver du vil måtte løse og hvor mye tid du har til disposisjon.

Jobb også med kollokvieoppgaver. Ofte vil kollokvieoppgavene ligne på eksamensoppgavene. Ved å disponere kollokvieoppgavene på forhånd kan du få en “flying start” på eksamen.

Ta pauser

Det er begrenset hvor lenge du klarer å holde deg konsentrert av gangen, så unn deg noen pauser innimellom. Gå ut og få deg litt frisk luft, møt en venn, gjør noe som gir deg den lille avkoblingen du trenger.

Spis riktig

Et jevnt fokus på et riktig kosthold vil holde konsentrasjonen oppe.

Tid og sted

Vit nøyaktig når og hvor du skal møte opp på selve  eksamensdagen. Om eksamen blir holdt i et annet lokale enn skolen din, bør du dra dit en dag i forveien for å være sikker på at du finner frem, hvor lang tid du bruker og eventuelt hvilket transportmiddel du må ta. Dette vil ikke bare gjøre deg mer forberedt, men også mindre stresset. Kommer du for sent til eksamen, får du ikke tatt den.

Ha utstyret i orden

Pakk sekken i god tid og pass på at du har utstyret du trenger. Sjekk at du har med skrivesaker, , og ikke minst: hvis du kan bruke egen PC: Er du sikker på at den virker og at du har tilstrekkelig batterikapasitet? Ofte kan man lade i eksamenslokalet, men ikke baser deg på det. Sørg i alle fall for å ha med lader!? Finn ut om det er annet utstyr som også kan være nødvendig, som linjal, kalkulator, passer og så videre.