Tok med elevene på teater på skolens regning

Visste du at kulturelle innslag kan være et godt substitutt til pensumlesingen? Besøk på teater, museum og gallerier styrker både det faglige og sosiale på skolen.

Trodde du norsk var et kjedelig fag? Hvert semester tar norsklærerne på Bjørknes Privatskole med elevene sine på en teaterforestilling som er relevant for undervisningen. Sist ut var norsklærer Øyvind Kalberg som dro med seg 20 elever ut av klasserommet og inn på Nationaltheatret for å se dramatiseringen av Boccaccios “Dekameronen” fra 1353. Og stemningen var upåklagelig.

– Som regel finner vi forestillinger som er relevant for undervisningen, både av klassiske og moderne stykker. Mange elever har aldri vært på Nationaltheatret før, og det er som regel god stemning før og under forestillingen. Og Boccaccios “Dekameronen” er stadig aktuell, forteller Øyvind.

Før stykket fikk de en introduksjon til middelalderen og svartedauen av historieprofessor, Ole Jørgen Benedictow. Selv om dette allerede er kjent stoff for elevene, er det aldri feil med litt repetisjon. Men det stopper ikke der, for det er mer som kan læres ved å ta i bruk flere av Oslos kulturinstitusjoner.

– Forhåpentligvis får vi til en tur på Nasjonalgalleriet og Ibsen-museet før eksamen!

Trenger du å forbedre norskkarakteren din? Snakk med våre veiledere!