– Det mest inspirerende er å tenne gnisten, og det å få elevene nysgjerrige.

Åsa Grødal Hansen begynte på Bjørknes Privatskole i 1980 da skolen holdt til i Lyder Sagens gate. Hun startet med å undervise i norsk, deretter fransk 1-2 og psykologi. Åsa kom rett fra studier ved Universitetet i Bergen. Mens hun studerte ble hun nysgjerrig på det å reise til Frankrike, og etter en anbefaling fra en av sine lærere reiste hun i 1974 til Rouen og begynte å studere der. Som den eneste norske på alle forelesningene, var den første tiden i Frankrike alt annet enn ”a walk in the park”. Her skulle hun rett inn i både det franske språket og ikke minst lære seg latin som var obligatorisk for alle utenlandsstudenter. Gradvis ble hun kjent med franske medstudenter og da hun fortalte om sine skiferdigheter ble hun raskt spurt om hun kunne være slalåminstruktør på en feriekoloni i påsken i alpene. Det var i denne perioden hvor hun daglig snakket med alle barna at hun virkelig lærte seg å beherske det franske språket.

På samme tid ble Åsa kjent med en fransk venninne som studerte både gresk og latin. Dette var starten på et eviglangt vennskap, som har resultert i hyppige besøk både i Norge og Frankrike med hele familien. Etter sitt utenlandsopphold dro hun tilbake til Bergen og tok ferdig fransk mellomfag. Her møtte hun også sin kommende ektemann Dag, og sammen dro de ut på enda et nytt utenlandsopphold, igjen til Frankrike og denne gang ble det Strasbourg. Her skrev Åsa hovedoppgaven sin i fransk litteratur, og her ble også deres datter født i 1978, før de året etter dro tilbake til Oslo. Ved en tilfeldighet ble hun tipset om en skole som het Bjørknes Privatskole, hvor de var på utkikk etter en norsklærer. Åsa tok sjansen, stilte opp med alle papirer og fikk jobben! Lite visste hun sikkert den gang at dette kom til å bli hennes andre hjem helt frem til i dag.

Hun forteller om et helt unikt læringsmiljø, høyt faglig nivå og gode kollegaer som hun har tilbrakt mye tid sammen med. Mange av dem som startet samtidig med Åsa underviser fortsatt på skolen. Da hun ble spurt om hva som var det mest inspirerende ved å jobbe som lærer på Bjørknes, svarte hun: “Det mest inspirerende er å tenne gnisten, og det å få elevene nysgjerrige” Nå som Åsa blir pensjonist, ønsker hun å bruke tiden til trening, reiser, lesing, venner, familie og barnebarnet sitt.

Sitat fra elev:

“Åsa er en lærer som er tålmodig, hun har stort ønske om at elevene skal mestre det å lære et nytt språk. Hun inspirerer og støtter og gir ikke opp når vi elevene sliter. Jeg føler meg veldig heldig som har hatt henne som lærer. Håper hun får en fantastisk sommer og en spennende tid i ny epoke i livet”