Dette bør du gjøre siste døgnet før eksamen

Dette bør du gjøre siste døgnet før eksamen

Her har vi samlet noen tips til hvordan du kan komme deg helskinnet gjennom siste dagen før eksamen.

Ikke stress

Stress påvirker konsentrasjonsevnen. Så pass på at du holder roen og tar deg gode pauser.

 

Spis godt

Spis godt og næringsrik mat for å øke konsentrasjonen og energinivået ditt. Hvis du er litt stresset kan dette gå ut over matinntaket, så pass på at du får i deg de næringsstoffene du trenger. Les mer om hva du bør spise her.

 

Pakk sekken

Pakk sekken i god tid og pass på at du har utstyret du trenger. Sjekk at du har med skrivesaker,   og ikke minst: hvis du kan bruke egen PC: Er du sikker på at den virker og at du har tilstrekkelig batterikapasitet? Ofte kan man lade i eksamenslokalet, men ikke baser deg på det. Sørg i alle fall for å ha med lader!  Finn ut om det er annet utstyr som også kan være nødvendig, som linjal, kalkulator, passer og så videre.

 

Tenk positivt

Det er helt vanlig å få litt negative tanker om seg selv i stressede situasjoner, men prøv å ta kontroll over tankemønsteret ditt og tenk positive og konstruktive tanker. ”Dette klarer du. Du er flink og kommer til å gjøre ditt beste. Mer kan du faktisk ikke gjøre.”

 

Få oversikt

Ikke kast deg over ny litteratur siste dagen før eksamen, men bruk heller dagen til å repetere det du kan. Lag deg en oversikt over hovedpunktene i pensum, og hold fokus på helheten og hvordan ting henger sammen. Ikke pirk på små detaljer.

 

Snakk med medelever

Snakk med personer som har samme eksamen som deg, og hør hva de mener er de viktigste hovedpunktene i pensum. Det hjelper både på hukommelse og motivasjon å snakke høyt om faget og hvilke problemstillinger dere står overfor.

 

Sov godt

Prøv å få deg en god natts søvn slik at du er uthvilt og konsentrert på selve eksamensdagen. Pass på at du har satt på vekkerklokka, eksamensdagen er ikke en god dag å forsove seg på.

 

Trenger du flere tips før eksamen? Les mer her.