Ekstra utgifter

Utenom skolepenger må du regne med utgifter til skolebøker, eksamensavgift til skoleetaten, og eventuelt laboratoriekurs i naturfag, biologi, fysikk og kjemi, om du trenger det.

Eksamensavgift
Våren 2016 koster det 1000 kroner å avlegge privatisteksamen i nye fag, mens det koster 2000 kroner å avlegge eksamen i fag du ønsker å forbedre resultatet i.

Laboratoriekurs
Naturfag og realfagene på Vg2 og Vg3 har muntlig praktisk eksamen og du trenger derfor laboratoriekurs for å forberede deg til eksamen.

Påmelding til laboratoriekurs skjer direkte med faglærer etter skolestart. Prisen på disse kursene er våren 2016 fra kr 1400 til kr 2200. (På helårskurs i naturfag er laboratoriekurs i inkludert). Det blir arrangert feltkurs for Biologi 1 og 2 elevene hvert semester.

Forkurs
Vi tilbyr forkurs i matematikk, studieteknikk og grammatikk uka før ordinær undervisningsstart i august. Forkursene er et tilbud til deg som har behov for en «tjuvstart» på skoleåret for å få et bedre grunnlag før den ordinære undervisningen starter.

Vi har tre typer forkurs i matematikk. Hvilket forkurs du eventuelt trenger avhenger av din bakgrunn og hvilket matematikkurs du skal følge gjennom semesteret/skoleåret.

Du vil få tilbud om å være med på forkurs dersom du blir elev hos oss i høstsemesteret. Priser for forkurs 2016 finner du i vår prisliste.