Et sunt forhold til gaming

Erling Dong er 22 år og kommer fra Høvik i Bærum. Han har bodd i Norge hele sitt liv med unntak av noen år i Kina. Da Erling var 8 år gammel flyttet han med familien til Kina, og her bodde han helt frem til han var 13 år. Erling forteller selv at tiden i Kina var monoton og kjedelig. Han føler seg godt integrert og trives best i Norge.

Erling har tatt tilsvarende to års videregående skole på Bjørknes Privatskole, og ble ferdig med de siste eksamenene til våren. Da han skulle bestemme seg for en privatistskole falt valget på Bjørknes fordi det var som han sa en kjent skole med godt rykte og tilbud for læring. Han ble også anbefalt skolen av andre venners foreldre og bekjente. Bjørknes er en tradisjonell og ærverdig skole med lang erfaring for privatister. Dette var noen av styrkene til skolen som gjorde at Erling søkte seg hit. Han ønsker nå å søke seg inn på høyere utdanning, og målet er å komme inn på noe han har lyst til å gjøre senere.

Når Erling ikke studerer, er det blant annet dataspill som står i fokus. Denne interessen fikk han i perioden han bodde i Kina, hvor det var som han sier selv ”ikke spesielt annet å gjøre”. Tiden han bruker på gaming varierer, men det er som han presiserer en hobby som han gjør for moro skyld. Er han med i en turnering kan det bli spilling flere ganger i uka, og når han har tid utenom skolen. Erling spiller mest ”World of Warships”, et spill som utfordrer mye på det med å kunne tenke og jobbe strategisk. I dette spillet dyrker Erling interessen for krigshistorie fullt ut.Han er i dag i verdenseliten innen e-sport, og har konkurrert internasjonalt i ulike turneringer.

Erling har også en annen hobby som tar mye av hans tid. Han jobber frivillig og driver Helset fritidssenter i ungdommer i Bærum, og har vært en av pådriverne til Spillhuset som er en del av senteret. Her jobber han aktivt for arbeid med barn og ungdom innenfor dataspill. Spillhuset er et samlingssted til de som er opptatt av gaming. Senteret tilbyr mange andre aktiviteter som blant annet musikk- og matlagingskurs.

Nå som Erling er ferdig på Bjørknes, ønsker han å søke seg inn på høyere utdanning. Målet er å komme inn på noe han har lyst til å gjøre senere.