Få mer tid til skolearbeid

Få mer tid til skolearbeid

Aldri før har det vært så mange tidstyver som stjeler oppmerksomheten og konsentrasjonen vår. Her har vi samlet noen tips til hvordan du kan spare tid og få mer ut av hverdagen din, og ikke minst studiene.

Når du strukturerer hverdagen og begynner å prioritere tiden din riktig, vil du fort se hvor mye mer du får ut av dagen din. Tiden går like fort eller sakte, det handler bare om å disponere den riktig.

TV, datamaskin, mobil og nettbrett

Ikke overraskende må disse duppedittene nevnes, for er det én ting de gjør så er det nettopp å stjele tiden din. Lag deg regler for når, og i hvor lange tidsintervaller, du skal tillate deg å bruke dem. Ved å gjøre dette har du allerede spart mye tid, og vi har bare kommet til det første punktet.

Utnytt reiseveien

Pendler du frem og tilbake til skolen? Bruk tiden på bussen, trikken, toget eller båten til å gjøre skolearbeid i stedet for å kaste bort fritiden din.

Det er lov å si nei

Du trenger ikke alltid å være med på alt. Tenk deg litt om før du takker ja til invitasjoner. Har du egentlig tid og lyst?

Hold oversikt med en kalender

Lag en plan over hva du skal gjøre når, og før det opp i kalenderen din. Da blir det enklere å holde oversikt over når du skal være på skolen, når du skal jobbe, trene, gjøre husarbeid, lese osv.

Handle mat en gang i uken

Er du en av dem som går innom matbutikken flere ganger i uken, og kanskje også hver dag til og med? Da har du mye tid, men også penger, å spare her! Det er veldig enkelt: lag en liste over alt du trenger til frokost, lunsj og middag for en hel uke av gangen, gå på butikken, plukk med deg de varene som står oppført på listen, og gå hjem igjen. Øvelse gjør mester, og etter noen uker blir det lettere og lettere å planlegge og handle på denne måten.

Spar på middagsrester

Ikke kast middagsrester i søpla, men legg det i kjøleskapet sånn at du kan spise det til lunsj eller middag neste dag. Tid og penger spart, nok en gang.

Har du noen flere gode tips til hvordan man kan utnytte tiden best mulig i hverdagen?