Få mest mulig ut av påskeferien

Få mest mulig ut av påskeferien

Det er digg med litt ferie, men bruker du påskeferien til litt skolearbeid har du mye å tjene på det. Vi har laget en liten oversikt over hva du kan ta deg til i påskeferien.

Slik ser påsken ut i år:

Palmesøndag 9. april 2017

Skjærtorsdag 13. april 2017

Langfredag 14. april 2017

Påskeaften, lørdag 15. april 2017

Første påskedag, søndag 16 april 2017

Andre påskedag, mandag 17. april 2017

 

Jobb med skolearbeid

Naturligvis må vi nevne dette punktet, for det er et faktum at eksamensperioden nærmer seg. Utnytt stille og rolige påskedager til pensumlesning. Skolen er åpen for lesing i påsken! Påsken er også en fin anledning til å jobbe med større oppgaver som stiler og kollokvieoppgaver. Kanskje medlemmene i kollokviegruppa er i byen? Da kan det være smart å legge en samling i påskeuka, på skolen eller kanskje på en hyggelig kafe.

 

Opplev Oslo

Bypåske trenger ikke være kjedelig. Finn inspirasjon og motivasjon ved å koble litt av og oppleve noe av det hovedstaden vår har å tilby. Aktiv i Oslo har laget en oversikt over hva du kan finne på i påskeferien.

 

Tjen ekstra penger

Dersom du har en deltidsjobb, kan påskeferien være en fin anledning til å ta på seg litt ekstra vakter og tjene litt ekstra penger. Eller du kan kvitte deg med ting du ikke trenger eller bruker lenger på en av disse “kjøp og selg”-appene. Bra for lommeboka, og miljøet!

 

Lag orden i notatene dine

Utnytt ferien med å rydde opp i papirer og notater. Samle alle notatene på et sted og kategoriser dem etter fag, dato og kapittel. Og vips, så blir det enklere å forberede seg til eksamen eller tentamen.

 

Kos deg

Kos deg litt ekstra i påsken. Senk skuldrene, pust ut og prøv å nyte de ekstra fridagene med venner og familie.

 

God påske!