Matematikk R1 og R2

Matematikk R er matte på høyeste nivå i den videregående skolen. Det er et krevende fag, men desto mer interessant for dem som tar det. De fleste realfagsstudiene krever at du har R-matte.

Dette lærer du

Du har kanskje lest at noen medisinske tester kan slå positivt ut på mennesker som ikke har den sykdommen det testes på? Eller kanskje du har tenkt at å bli lottomillionær er ikke så vanskelig? I R1 regner vi på sannsynligheten for at dette kan skje. Vi går også videre med blant annet derivasjon som du kjenner fra 1T. Du møter i tillegg nye og spennende områder i matematikken, som for eksempel vektorregning. Denne matematikken gir oss blant annet muligheten til å beregne kurver fly følger over himmelen, og hjelper oss å unngå at de kolliderer.

Hvis du er av dem som gjerne skulle sett litt bakenfor de matematiske reglene du har lært å bruke, og ikke bare akseptere dem som påståtte sannheter, er dette fagene for deg. Her får du blant mye annet beviset på Pytagoras’ læresetning, og det legges vekt på å forklare hvorfor reglene er som de er. Som elev vil du også få muligheten til å føre noen bevis, blant annet induksjonsbevis.

Mange av temaene i R1 og R2 har også en god del overlapp med matematikken som presenteres det første året på universitetet, så du vil ha en stor fordel på alle realfagsstudier ved å ha et godt grunnlag fra disse matematikkursene.

Klikk her for å bestille rådgivningstime.
Klikk her for å gå direkte til søknadsskjema.

På Bjørknes underviser vi Matematikk R1+R2 som et årskurs med 7 uketimer. Eksamen i R1 avlegges i slutten av høstsemesteret, og R2 i vårsemesteret. Vi har også rene halvårskurs i både R1 og R2, med 6 timer undervisning pr. uke. Læreplanen i Matematikk R1 og R2 finner du her.

Fagkode:

REA3022
REA3024

Eksamensform:

Privatister må avlegge både skriftlig eksamen i matematikk.

Kompetansegivende:

Kjemi 1+2 kreves for flere utdannelser innenfor helsefag på universitetsnivå.

Pris:

Helårskurs:
KJE 1+2: 20.600,-
Halvårskurs:
KJE 1: 10.500,-
KJE 2: 12.900,-

Omfang:

140+140 timer. 17+17 % støtte i Lånekassen.

Klikk her for PDF-versjonen.