Fra Bjørknes Privatskole til medisin på UiO!

Jeg heter Emilie Eriksen Tansø, og er tidligere elev fra Bjørknes Privatskole. For tiden studerer jeg medisin på Universitetet i Oslo. Dette hadde ikke vært mulig uten to år på Bjørknes.

16809638_10154837333170491_1344651597_nJeg hadde ikke de karakterene jeg trengte for å komme inn, eller nok realfagspoeng. Jeg hadde hørt mye bra om Bjørknes, og etter en samtale med skolen bestemte jeg meg for å begynne å ta opp samtlige fag som privatist.

Da jeg startet på Bjørknes Privatskole, ble jeg møtt med lærere som virkelig brenner for faget sitt, og som ønsket at jeg skulle lykkes på eksamen. Jeg forbedret en rekke karakterer, men de fagene som kanskje overrasket meg mest, var kjemi, fysikk og spansk, nettopp fordi dette var fag jeg slet mye med på videregående. Jeg gikk fra 3 til 6 i disse fagene. Biologi hadde jeg heller aldri hatt, og dette viste seg å bli mitt favorittfag. Dette kom også veldig godt med da jeg startet på medisin. Undervisningen var hele tiden eksamensrettet og vi lærte det vi skulle for å kunne oppnå en toppkarakter. Jeg fikk gode tilbakemeldinger underveis på hva jeg måtte jobbe mer med, men også hva jeg var god til.

Jeg har alltid hatet muntlig eksamen, og jeg husker at jeg gruet meg VELDIG mye til den første. Jeg opplevde at det var kjempebetryggende å ha med meg min lærer fra Bjørknes på eksamen. Da hadde jeg alltid med meg noen på ”mitt lag”. De hjalp meg i gang om jeg var nervøs eller stod litt fast. Det ble stilt gode spørsmål slik at jeg kunne få vist frem det jeg kunne.

Jeg føler meg i dag mer rustet til å takle nye utfordringer som jeg vil møte på medisinstudiet på UiO!