Hva er et førstegangsvitnemål?

Hva er et førstegangsvitnemål?

Her har vi skrevet alt du trenger å vite om førstegangsvitnemål.

Et førstegangsvitnemål er vitnemålet du får når du har fullført og bestått videregående skole på totalt tre år. Med dette vitnemålet kommer du i kvoten for førstegangsvitnemål når du søker opptak til høyere utdanning. Du må da ikke ha fylt mer enn 21 år innen søkeåret.

 

Opptak med førstegangsvitnemål

I førstegangsvitnemålet er det kun skolepoengene dine som teller. Det vil si at det er karakterpoengene, realfagspoeng og språkpoengene dine som blir vektlagt når du søker om opptak. Du kan få realfagspoeng og språkpoeng for realfag og språkfag hvis du har tatt dette som programfag. Les mer om poengutregning på vitnemålet ditt her.

 

Hvordan vet jeg om jeg har et førstegangsvitnemål?

På førstegangsvitnemålet ditt skal det stå ”Førstegangsvitnemål”. Er du usikker på om du har et førstegangsvitnemål, kan du ta kontakt med din videregående skole.

 

Klage på karakter

Du kan kun få ditt førstegangsvitnemål skrevet ut én gang. Unntaket er hvis du har fått en eller flere karakterer endret etter klage.

 

Førstegangsvitnemål hos Bjørknes Privatskole

Flere velger å fullføre sin videregående utdanning på Bjørknes Privatskole etter ett eller to år på vanlig videregående skole. Hos oss kan du velge mellom en rekke ulike fag, og vi hjelper deg med å sette sammen en timeplan som gjør det mulig for deg å nå dine mål.

 

Kom på en rådgivningstime hos oss, så hjelper vi deg med vitnemålet ditt!