Hvordan bli ingeniør

Det har i lang tid vært stor etterspørsel etter flere ingeniører. Mange tror at dette studiet kun leder til en jobb i olje- og gassbransjen, men det finnes flere muligheter for deg som for eksempel ønsker å utvikle produkter for fremtiden eller å jobbe med miljøvennlig industri.

For å komme inn på ingeniørstudier i Norge kreves det generell studiekompetanse, eller realkompetanse, samt realfagskombinasjonen Matematikk R1, R2, og Fysikk 1. Matematikk R1 ser på geometri, algebra og funksjoner, samt kombinatorikk, sannsynlighet og differanseallikninger. I R2 bygges det videre på fagene, slik at man innehar all nødvendige kunnskap for å kunne starte på ingeniørstudiet.

Ingeniørutdanningen kombinerer primært realfag og teknologifag. Dermed får du bred kunnskap om samspillet mellom teknologi, miljø og samfunn. Bachelorgrad og eventuelt påfølgende mastergrad er begge yrkesrettede utdanninger. Du vil etter hvert velge å spesialisere deg innenfor et fagfelt (byggingeniør, dataingeniør, elektroingeniør, kjemiingeniør, maskiningeniør, bioingeniør, samfunnssikkerhet osv.), her bygger du både din faglige og praktiske kompetanse.
Bjørknes Privatskole tilbyr en ingeniørpakke med tilrettelagt undervisning for elever som ønsker å komme inn på ingeniørstudiet. Den består av 14 undervisningstimer i uken sammensatt av Matematikk T1, R1, R2 og Fysikk 1.

Dersom du vil finne ut mer Bjørknes ingeniørpakke og din fremtid, kan du lese mer her.