Hvordan jobbe effektiv med lekser

Hvordan jobbe effektiv med lekser

Det hersker ingen tvil om at du må gjøre lekser for å få mest mulig ut av undervisningen, og for å få gode resultater i samtlige fag.Her har vi samlet noen tips til hvordan du kan bedre lekserutinene dine.

Lag rutiner

Jobb med faget jevnt og trutt, og lag deg faste rutiner for når du skal jobbe deg gjennom pensum og skoleoppgaver. Du vil forstå mer av det som blir sagt i undervisningen når du har forberedt deg på forhånd, så planlegg hva du skal lese på og når du skal gjøre det, og skriv det opp i kalenderen din.

 

Ikke les på tom mage

Motivasjonen og konsentrasjonen senkes når magen rumler av sult. Sørg alltid for at du har med ekstra niste hvis du planlegger å lese andre steder enn hjemme, eller at du prioriterer å lage middag før du setter i gang med leksene. Pass på at du får i deg riktig mat også, les mer om hva du bør spise her.

 

Hold TV, mobil og PC på avstand

Hvis du ikke trenger elektroniske duppeditter mens du jobber, legg det bort! Ikke la Snapchat, en TV-serie eller andre digitale distraksjoner forstyrre deg under lesingen.

 

Jobb på skolen

Hvis det er vanskelig å konsentrere seg hjemme, kan det være lurt å jobbe med skoleoppgavene på skolen før du drar hjem. Da er det i tillegg ekstra deilig å komme hjem og vite at du er ferdig med dagens plikter, og tiden hjemme kan brukes på andre ting. Bruk et grupperom på skolen, sett deg på lesesalen eller på kantina.

 

Jobb sammen med andre

Samle noen klassekamerater og jobb sammen. Det hjelper både på hukommelse og motivasjon å snakke høyt om faget og hvilke problemstillinger dere står overfor. Ikke minst kan dere effektivisere leksejobbingen ved å dele på oppgavene.