Hvordan overleve eksamenstiden?

Hvordan overleve eksamenstiden?

Har du lest jevnt og trutt hele semesteret, eller du i ferd med å ta et skippertak nå som eksamen nærmer seg? Her har vi samlet noen tips til hvordan du best mulig kan komme deg gjennom eksamenstiden.

Lag en plan

Hvor mye tid har du egentlig igjen, og hvordan skal du disponere den best mulig? Ta frem kalenderen og  fyll den med så detaljert informasjon som mulig. Når du skal lese, hva du skal lese og når du skal ta deg velfortjente pauser.

 

Sett deg mål

Sett deg mål for hva du ønsker å oppnå med lesingen, og sørg for at målene er realistiske. Det er fort gjort å bli overambisiøs og tro at du kan rekke mer enn det du har tid og ork til. Når du da ikke lykkes, kan dette gå utover motivasjonen din, og stressnivået øker.

 

Motiver deg selv

Nå som du har en bedre oversikt, lagd deg en plan og satt deg overkommelige mål, vil det forhåpentligvis være en liten motivasjon i seg selv. Det finnes også andre måter å hente motivasjon på, som for eksempel belønning. Når du har nådd et mål kan du belønne deg selv ved å tilbringe tid med venner, unne deg et godt måltid eller se en episode av favorittserien din.

 

Ikke prokastiner

Bruk tiden din godt når du har satt av tid til å forberede deg til eksamen. Legg bort mobilen og andre fristende distraksjoner, slik at du kan holde deg fokusert på jobben du skal gjøre.

 

Trenger du flere tips? Les vårt tidligere blogginnlegg om hvordan du forbereder deg til eksamen.