– Målet er å komme inn på medisin i utlandet

Tallak Lyngset er 24 år og kommer fra Oslo. Jobben hans har vært å spille ishockey på profesjonelt nivå. Det siste året har han tatt alle realfagene på Bjørknes Privatskole, og er nå nærmere målet sitt om å bli lege. 

Hverdagen til Tallak er ganske hektisk. Det var derfor viktig for ham å få en timeplan som passet jobbsituasjon hans. Dette hensynet ble ivaretatt i en tilpasset timeplan satt opp sammen med en rådgiver før han begynte. 

Da Tallak skulle finne en vei som kunne bringe ham nærmere målet om medisinstudier valgte han Bjørknes fordi han hadde hørt mye positivt om skolen.

Han tok biologi 1+2, kjemi 1+2 og fysikk 1, og sier at favorittfaget hans var biologi. Tallak synes at det er veldig interessant med kropp og helse. 

Nå ønsker han å studere medisin i utlandet, og etter et år på Bjørknes regner han med at han har gode nok karakterer til å søke videre til høyere utdanning.

Ønsket om å studere medisin fikk han fra gode personlige erfaringer med helsevesenet, ettersom han selv har vært mye skadet gjennom hockeykarrieren.

«Det som pirrer meg med å studere i utlandet er å dra til en ny by, oppleve en ny kultur og møte nye mennesker. Det er det morsomste», sier han.