-De gav meg selvtilliten og troen på meg selv tilbake

“Lærerne tilrettela for meg gjennom hele studietiden, de pushet meg på en god måte, og de gav meg selvtilliten og troen på meg selv tilbake. De så hvert enkelt individ og gav god oppfølging” forteller Michele. Les om hvorfor hun mener det er noe helt spesielt med å ta opp fag på Bjørknes Privatskole.

Michele har siden i fjor vært elev på Bjørknes Privatskole. Frem til da hadde hun jobbet på seks år på sykehjem. Ettersom jobbmarkedet ble tøffere, var også drømmen om å bli sykepleier ganske langt unna med de karakterene hun allerede hadde. Michele har vært syk siden 2014, og har gjennomført utallige operasjoner i denne perioden. Både selvtilliten og motivasjonen var derfor svært lav da hun høsten 2017 startet på skolen, og tanken om å slutte streifet henne opptil flere ganger i begynnelsen. Michele har tidligere tatt opp fag på andre privatistskoler, men sier selv at det var noe helt spesielt ved Bjørknes. Michele tok blant annet opp historie og samfunnsfag med lærerne Nils Thomas og Ellen. I begge disse fagene hadde hun karakteren 2 fra før, og hadde egentlig ingen forhåpninger om å få noe bedre enn 3. Overraskelsen var derfor stor da hun kom i gang med undervisningen.

“Lærerne tilrettela for meg gjennom hele studietiden, de pushet meg på en god måte, og de gav meg selvtilliten og troen på meg selv tilbake. De så hvert enkelt individ og gav god oppfølging”.

Michele var syk i studietiden, men opplevde lærere som virkelig brydde seg og fulgte opp elevene sine.

I april 2018 ble Michele endelig friskmeldt, og i samme tidsperiode kom hun opp i sine muntlige eksamener, blant annet “fryktfaget” historie. Men ved hjelp av skolens mange tilbud som prøvemuntlig eksamen, leksehjelp, et kjempegodt læringsmiljø samt gode venner på skolen la dette de beste forutsetninger for at Michele skulle komme seg gjennom sine eksamener. Nils Thomas satte også opp ekstra timer for klassen sin, og han hadde flere prøvemuntlige eksamener med Michele slik at hun skulle stille sterkt til eksamen i samfunnsfag. Michele brøt likevel sammen på historieeksamen da hun kom opp i et emne hun ikke følte seg trygg nok på. Med Ellen på plass som eksaminator fikk hun er streng men oppmuntrende beskjed: ” Michele, dette kan du, det kommer til å gå bra”. Hun gikk ut med 5 i historie og 6 i samfunnsfag.

Michele har allerede søkt på sykepleierhøyskolen til høsten, og har en viktig ting hun ønsker å formidle til andre som vurderer videre utdanning:

” Det er aldri for sent”