Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene om skolen. Finner du ikke det du leter etter? Ikke nøl med å ta kontakt med oss på tlf 23 08 60 60 eller mail adm@bjorknes.no

 

Eksamen

 • Jeg har en god standpunktkarakter, men gjorde det dårlig på eksamen. Kan jeg forbedre kun eksamenskarakteren?
  Nei, det kan du ikke. Hvis du avlegger ny eksamen, vil den nye karakteren du får erstatte både standpunkt- og eksamenskarakter. Du kan imidlertid velge å ikke bruke den nye karakteren, dersom dette fører til at totalsnittet ditt blir dårligere.
 • Kan jeg «ta opp igjen» fag så mange ganger jeg vil?
  Ja, her er det ingen begrensninger.
 • Jeg vil bare ta eksamen, ikke følge undervisning. Kan jeg melde meg til eksamen hos dere?
  Ønsker du å lese på egenhånd før du avlegger eksamen, melder du deg direkte hos ditt lokale privatistkontor via privatistweb.no

Vitnemål

 • Jeg skal ta et nytt fag for å kvalifisere meg til ingeniørstudiet, søker jeg fortsatt i kvoten for førstegangsvitnemål?
  Nei, det gjør du ikke. Med en gang du gjør endringer på, eller tilføyelser til, vitnemålet ditt etter at din treårige videregående utdanning er fullført, søker du i ordinær kvote.
 • Kan jeg ta vekk gamle fag og sette inn nye fag?
  Ja, det er fullt mulig, men dette bør du snakke med rådgiver om. Dette gjelder først og fremst programfag.
 • Hva skjer med de gamle karakterene mine når jeg forbedrer?
  Karakterene du oppnår på nye eksamener, vil normalt erstatte tidligere standpunkt- og/eller eksamenskarakterer.
 • Hva skjer hvis jeg får en dårligere karakter enn jeg har fra før?
  Du beholder den beste karakteren.

Søknad

 • Hva er søknadsfristen?
  Vi har ingen søknadsfrist, og tar opp elever så lenge vi har plass på kursene frem mot skolestart. Er du tidlig ute, er sjansene store for at vi har ledige plasser og flere alternativer til timeplan.
 • Hvordan søker man?
  Hvis du er usikker på hvilke fag du skal ta, anbefaler vi at du kommer på en rådgivningstime. Time kan du bestille direkte her. Er du sikker på hvilke fag du trenger, kan du sende oss en elektronisk søknad her. Husk at vi trenger alle tidligere karakterer fra videregående skole for at vi skal kunne behandle søknaden din. Hvis du ikke har noen karakterer på videregående nivå, er det fint om du noterer det i søknadens kommentarfelt.

Betaling/utmelding

 • Hvordan foregår betaling?
  Er du helårselev deles betalingen opp i tre terminer:
  3000 kr ved innmelding.
  50% av totalsummen (fratrukket kr 3000 i innmelding)  1. oktober.
  50% av totalsummen 15. februar.
 • Halvårselevene betaler i to terminer:
  3000 kr ved innmelding
  100% (fratrukket kr 3000 i innmelding) 1. oktober eller 15. februar (avhengig av om du tar høst- eller vårkurs).

Når er fristen for utmelding skoleåret 2018/19?

 • Helår
  Dersom du trekker deg fra en helårsavtale mellom 23. august og 1. september, beholder skolen innmeldingpengene på kr. 3000,- som dekning for administrative kostnader. Ved utmelding mellom 1. september og 16. januar må høstsemestert betales i sin helhet. Ved utmelding etter 16. januar må skoleåret betales i sin helhet.
 • Halvår høst
  Dersom du trekker deg fra en halvårsavtale mellom 23. august og 1. september, beholder skolen innmeldingspengene på kr. 3000,- som dekker våre administrative kostnader. Ved utmelding etter 1. september må høstkursene betales i sin helhet.
 • Halvår vår
  Dersom du trekker deg fra en halvårsavtale mellom 8. og 15. januar, beholder skolen innmeldingspengene på kr 3000,- som dekker våre administrative kostnader. Ved utmelding etter 15. januar må vårkursene betales i sin helhet.