Dette sier studentene

Vi har snakket med seks tidligere Bjørknes-studenter for å finne ut hva de sitter igjen med etter å ha gått på skolen. Les om deres erfaringer som privatist, og hva de oppnådde etter studiene.

Nådde målet om medisinstudietIMG_6507

Frida hadde etter videregående veldig lyst til å begynne på medisinstudiet. Hun hadde i utgangspunktet gode karakterer, men ikke gode nok for å komme rett inn på medisin. Frida måtte blant annet forbedre en 3’er i spansk som trakk snittet betydelig ned. Motivasjonen for å lære spansk var i utgangspunktet liten, og valget falt da på Bjørknes Privatskole ettersom hun hadde hørt mye bra om skolen.

Motiverte lærere på Bjørknes

I spanskklassen på Bjørknes traff jeg mange elever i samme situasjon som meg, og alle var veldig motiverte til å gjøre det så bra som mulig som privatist. Dette gjorde at det ble et veldig godt læringsmiljø i klassen og motivasjonen min endret seg fort fra å bare ville forbedre karakteren min til å faktisk lære så mye spansk som mulig. Med hjelp fra en utrolig dyktig og inspirerende lærer som satte krav til oss studentene var læringskurven bratt. I løpet av et semester kunne jeg mer spansk enn hva jeg hadde prøvd å lære på de to årene med spansk på videregående. Det ble bare morsommere og morsommere jo mer man lærte. På slutten av skoleåret var det egentlig bare gøy å skulle gå opp til muntlig eksamen, fordi jeg faktisk kunne ha hele samtaler om ulike temaer på et annet språk. Resultatet på både muntlig og skriftlig eksamen ble derfor veldig bra, og jeg nådde målet mitt om å komme inn på medisinstudiet i Bergen. Nå går jeg 2. året på medisin, og trives veldig godt. Når jeg tenker tilbake på Bjørknestiden min har jeg bare gode minner og jeg er takknemlig for all hjelp jeg fikk av administrasjonen, medelever og lærere til å nå mine mål.

 

Fra drøm til virkelighetIMG_6281

Elida mistet motivasjonen på videregående, og avsluttet etter 2 ½ år. Hun valgte å ta noen friår for å finne ut av hva hun ville gjøre videre i livet. Det tok ikke så lang tid før hun innså at mange dører var stengt uten generell studiekompetanse. Det var da hun fikk tips av sin bestemor om at Bjørknes kunne være det rette stedet for henne.

Hun pakket bagen og flyttet til Oslo, fast bestemt på å omsider skaffe seg generell studiekompetanse. Elida fant raskt ut at dette var det beste valget hun hadde tatt på lenge. Skolen tilrettela for hennes behov, og her følte hun seg både sett, hørt og respektert. Dette var en ny erfaring for henne, da hun på videregående hadde opplevelsen av å ikke bli lagt merke til, og at lærerne egentlig ikke brydde seg.

Studiene ved Bjørknes var også krevende. Da Elida fikk en knekk etter et halvt års tid, kom hun ned på kontoret og tok en prat med rektor Stefan. Her fikk hun gode råd og tips om å ikke stresse studiene, og ble betrygget med at dette kom til å gå helt fint. Etter denne pep-talken, gikk veien videre til at Elida avsluttet med gode karakterer fast bestemt på å starte for seg selv.

Drømmen om eget selskap

Hun driver nå selskapet ”Floral Image”, et konsept som leier ut flotte blomsterbuketter til selskaper og hotelldrift. Hun har mange spennende forretningsplaner om videre fremdrift av selskapet, og vi gleder oss til å følge henne fremover!

 

Sindre sikret seg en plass på juss-studietfullsizerender

Sindre (21) startet på Bjørknes privatskole høsten 2015, og avsluttet skolegangen før sommeren 2016.

Høsten 2015 valgte Sindre å ta norsk skriftlig  og samfunnsfag, som en forberedelse til jusstudiene. I vår tok han biologi, naturfag og geofag.

– Jeg tok realfagene for å få tilleggspoeng. Jeg skal begynne på jusstudiet i Bergen i høst, og ville få realfagspoeng. Karaktersnittet mitt fra videregående skole var det samme som snittet for å komme inn, så jeg ville være på den sikre siden.

Skreddersydd timeplan

– Jeg trivdes veldig godt på Bjørknes Privatskole! I  vårsemesteret var jeg mer på skolen fordi jeg hadde flere timer, og da ble jeg enda bedre kjent med klassekameratene mine. Skolen var også flink  til å organisere kollokviegrupper utenom timene, som gjør at man blir godt kjent, og at man får ekstra utbytte av undervisningen.

Sindre trekker frem den fleksible timeplanen som noe av det beste med å studere på Bjørknes privatskole.

– Jeg fikk flere  alternativer til hvordan jeg kunne legge opp timeplanen, slik at det kunne kombineres med jobb og andre ting. Det var utrolig ålreit å kunne ha litt å velge mellom, slik at studiene ble mest mulig effektive.

Eksamensrettet undervisning

Sindre mener at det som skiller Bjørknes privatskole fra andre skoler er fokuset på eksamen.

– Det var veldig deilig at undervisningen var så eksamensrettet. Fokus var hele veien på faget og på det som var relevant. Samtidig må man jo gjøre jobben selv, men lærerne legger godt til rette for at du skal kunne gjøre en god jobb.

All jobben Sindre la ned, ga resultater, og sikret han en plass på jusstudiet i Bergen.

 

 

Helga fikk hjelp til å realisere veterinærdrømmen image1

Helga (23) avsluttet våren 2016 et års skolegang på Bjørknes Privatskole. Drømmen er å bli veterinær, og for å oppfylle kravene trengte hun realfag. På videregående gikk Helga på medier og kommunikasjon, og manglet derfor de obligatoriske realfagene. For å komme inn på veterinærstudiet trenger man enten matte R1 eller matte S1+S2 og kjemi.

Helga studerte både biologi 1, kjemi 1  og 2, norsk og matte S1 og S2.

– Jeg trivdes veldig godt på Bjørknes Privatskole. Det var et svært bra læringsmiljø, med   motiverte studenter. Klassekameratene mine hadde også høye ambisjoner, og ville inn på studier som medisin og psykologi, og det var veldig motiverende. Lærerne var  klar  over hva målene våre var, og jobbet med dette for øyet. Hovedpoenget var jo å stå på eksamen og få gode karakterer, så undervisningen var  eksamensrettet.

Hun understreker samtidig at man selv må satse og jobbe hardt for å oppnå det man vil.

Intensivt skoleår

– I forhold til andre skoler var det jo hardt, for det er ganske intensivt. Fag man vanligvis tar over et helt skoleår, tar man på ett semester. Man må lese mer og satse for å oppnå det man vil, samtidig hjelper det veldig å være så  motivert som jeg var.

Høsten 2016 starter Helga på veterinærstudiet i Oslo.

 

 

Mange skritt nærmere å bli psykologlavrans

Lavrans (21) skal bli psykolog. Etter ett år på Bjørknes Privatskole er han nærmere målet.

Lavrans tok engelsk, biologi, geofag, norsk, matte og psykologi 1 og 2. Noen av fagene tok han for å forbedre karakterer, og realfagpoengene gjør at han stiller sterkere i kampen om å komme inn på profesjonsstudiet i psykologi i Oslo.

  Jeg har hatt lyst til å bli psykolog siden jeg innså at jeg ikke kom til å bli profesjonell fotballspiller. Jeg fikk ikke plass på studiet i år, men det er ikke et spørsmål om jeg skal komme inn, det er egentlig bare et spørsmål om når. Heldigvis har jeg noen alderspoeng som venter på meg neste år, og jeg vurderer å ta et realfag eller to til for å være helt sikker.

Faglig dyktige lærere

Profesjonsstudiet i psykologi er et av  studiene i Norge som det er vanskeligst å komme inn  på, og konkurransen er beinhard.

Han understreker at han trivdes godt på Bjørknes Privatskole .

– Lærerne er veldig faglig dyktige, det er ikke tilfeldig at akkurat disse underviser ved denne skolen.

 

 

image1Bjørknes gjorde studiene morsommere

Eirin (22) skal inn på medisinstudiet i Bergen, og for å komme inn på en av Norges mest ettertraktede utdanninger må man jobbe beinhardt.

– Jeg har gått på Bjørknes Privatskole i to år til sammen, og ble ferdig rett før sommeren 2016. Jeg gikk på befalsskolen etter videregående, men ble skadet og måtte slutte. I stedet valgte jeg å ta opp fag for å komme inn på medisin.

Å studere på Bjørknes er ikke bare enkelt, men det er verdt innsatsen.

– Det var veldig krevende på mange måter. Samtidig var det veldig flinke lærere, de gjorde det gøy og inspirerte oss til å få gode resultater. Lærerne hadde absolutt et stort fokus på at vi skulle gjøre det bra, og la ned mye innsats for at vi skulle nå målet vårt.

Med motivasjonen kommer resultatene

Eirin har tatt biologi 1 og 2, og matte S1 og S2. Matten er for øvrig et krav for å komme inn på studiet. Hun tok opp fagene både for å forbedre karakterene fra videregående, og for å få ekstra realfagspoeng for å stille enda sterkere.

– Årene på Bjørknes Privatskole gjorde det mye morsommere å gå på skole enn det hadde vært tidligere. Jeg ble motivert på en helt annen måte, og jeg merket at så lenge motivasjonen var der, skulle det ikke så mye til for å få gode resultater.

 

Fra Bjørknes Privatskole til medisin på UiO!16809638_10154837333170491_1344651597_n

Jeg heter Emilie Eriksen Tansø, og er tidligere elev fra Bjørknes Privatskole. For tiden studerer jeg medisin på Universitetet i Oslo. Dette hadde ikke vært mulig uten to år på Bjørknes.

Jeg hadde ikke de karakterene jeg trengte for å komme inn, eller nok realfagspoeng. Jeg hadde hørt mye bra om Bjørknes, og etter en samtale med skolen bestemte jeg meg for å begynne å ta opp samtlige fag som privatist.

Da jeg startet på Bjørknes Privatskole, ble jeg møtt med lærere som virkelig brenner for faget sitt, og som ønsket at jeg skulle lykkes på eksamen. Jeg forbedret en rekke karakterer, men de fagene som kanskje overrasket meg mest, var kjemi, fysikk og spansk, nettopp fordi dette var fag jeg slet mye med på videregående. Jeg gikk fra 3 til 6 i disse fagene. Biologi hadde jeg heller aldri hatt, og dette viste seg å bli mitt favorittfag. Dette kom også veldig godt med da jeg startet på medisin. Undervisningen var hele tiden eksamensrettet og vi lærte det vi skulle for å kunne oppnå en toppkarakter. Jeg fikk gode tilbakemeldinger underveis på hva jeg måtte jobbe mer med, men også hva jeg var god til.

Jeg har alltid hatet muntlig eksamen, og jeg husker at jeg gruet meg VELDIG mye til den første. Jeg opplevde at det var kjempebetryggende å ha med meg min lærer fra Bjørknes på eksamen. Da hadde jeg alltid med meg noen på ”mitt lag”. De hjalp meg i gang om jeg var nervøs eller stod litt fast. Det ble stilt gode spørsmål slik at jeg kunne få vist frem det jeg kunne.

Jeg føler meg i dag mer rustet til å takle nye utfordringer som jeg vil møte på medisinstudiet på UiO!