Slik får du generell studiekompetanse med fagbrev

Slik får du generell studiekompetanse med fagbrev

Dersom du har fagbrev, eller har fullført tre års yrkesfaglig utdanning, er veien kort til generell studiekompetanse.

Fagbrev eller svennebrev får du når du har fullført et yrkesfaglig utdanningsprogram og har vært lærling i en bedrift. Utdanningsprogrammet tar som oftest to år, deretter er du under opplæring i en bedrift i to år. Til slutt må du bestå en avsluttende fagprøve eller svenneprøve. Hvis du etter dette ønsker å søke deg videre på høyere utdanning, er det flere studier du kan søke på, både på fagskoler og høyskoler. Men om du ønsker å utvide utdanningstilbudet ditt f.eks. i retning av et bachelorstudium, må du ha generell studiekompetanse..

 

Firefagspakken

På Bjørknes Privatskole kan du ta firefagspakken for å få generell studiekompetanse med fagbrev, eller om du har fullført tre års yrkesfaglig utdanning. Undervisningen går over ett år, og dette er fagene du må ta:

  • Norsk hovedmål, sidemål og muntlig (393 årstimer)
  • Historie (169 årstimer)
  • Matematikk (224 årstimer)
  • Naturfag (140 årstimer)

 

Undervisningen foregår i våre lokaler på Frogner i Oslo.

Søknadsfrist og skolestart

Bjørknes Privatskole har skolestart i august og januar. Vi har rullerende opptak, det vil si at vi ikke har  søknadsfrist, og at søknadene som kommer inn behandles fortløpende. Jo fortere du søker, desto større sannsynlighet er det for at vi har ledige plasser i fagene du søker på, og at vi har flere alternativer når det gjelder timeplan og kurstider.

 

Her kan du søke om skoleplass for høsten 2016.