Slik får du opp motivasjonen

Slik får du opp motivasjonen

Er du litt skolelei? Her har vi samlet noen tips til hvordan du kan få opp motivasjonen og komme deg helskinnet gjennom semesteret.

Alle blir litt skolelei innimellom, det er helt naturlig at motivasjonen ikke er på topp til enhver tid. Men den eneste som kan gjøre noe med det er deg, og kanskje noen av disse tipsene kan hjelpe deg litt på veien? Det er verdt et forsøk!

Få orden i skolesakene

Du kan fort bli litt motløs og stresset hvis alt rundt deg er et eneste stort kaos, og det ikke er orden på hverken notater, ark og pensumbøker. Sorter og kategoriser notatene, samle alle pensumbøkene dine, rydd på skrivebordet, Gjør det som trengs for at du skal føle at du har oversikt og system i skolesakene dine.

Sett deg delmål

Du vil jo selvsagt gjøre det bra på eksamen eller tentamen, sånn at du kan begynne på den utdanningen du har lyst til. Men akkurat nå kan det føles så fjernt at du glemmer litt hva du faktisk jobber mot. Sett deg mål for hva du ønsker å få til innen denne uken, neste måned, dette semesteret. Sånn at du hele tiden kommer et skritt nærmere den store drømmen, og hva du faktisk jobber mot.

Snakk med noen

Uansett hvilke følelser man sitter inne med, hjelper det alltid å prøve å sette ord på dem, og begynne å reflektere litt over hvorfor du tror du føler som du gjør. Og det er enda bedre å dele disse tankene med andre. Snakk med rådgiveren på skolen, foreldrene dine eller venner. Kanskje de kan hjelpe deg med å få opp motivasjonen og komme med noen gode råd?

Ha tro på deg selv

Selvtillit har mye å si for motivasjonen. Når selvtilliten er på bunnen, så blir man naturlig nok litt nedstemt og alt kan føles håpløst. Derfor er det på tide å fjerne de negative tankene du har om egne prestasjoner og ambisjoner. Du kan klare det meste, du må bare begynne å tro på det selv!

Møt opp til undervisningen

Du får mye gratis av å være til stede i skoletimene, noe som er en motivasjon i seg selv. I tillegg får du tilbrakt dagene med andre som er i samme båt som deg. Hvor dere sammen kan dele erfaringer, og forhåpentligvis motivere hverandre.

Belønn deg selv

Feire det som feires kan! Belønn deg selv litt ekstra når du lykkes, som når du får god tilbakemelding på en innlevering eller du når delmålene du har satt deg. Belønning kan være så mangt; en god middag, se en episode av favorittserien din, tilbringe en kveld med venner. Uansett hva det måtte være, gjør noe som gjør deg glad.

Trenger du hjelp til å komme inn på drømmestudiet ditt? Snakk med en av våre rådgivere!