Studentvennlige attraksjoner i Oslo

Her har vi listet opp attraksjoner og museer som er gratis i Oslo, og som derfor også er særdeles vennlige for studentlommeboken.

Botanisk Hage

Ta deg en tur til Tøyen og Botanisk Hage. Som i tillegg til å være en estetisk flott park, også har over 5500 plantearter fra hele verden.

Åpningstider: Alle dager: 07–21

Adresse: Sars gate 1

Bymuseet

Museet om selveste Oslo presenterer byens historie ved hjelp av malerier, modeller og gjenskaping av historiske miljøer.

Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 11-16

Adresse: Frognerveien 67

Filmmuseet

På Filmmuseet får du se en samling av objekter som tar deg gjennom filmens historie nasjonalt og internasjonalt.

Åpningstider: Hverdager kl. 10.30 – 17.00

Lørdag kl. 12.00 – 17.00

Søndag kl. 13.00 – 21.00

Adresse: Dronningens gate 16

Akershus festning

På Akershus festning kan du utforske byens historie, oppleve middelaldersk arkitektur eller bare ta det helt med ro en vakker sommerdag.

Åpningstider: Alle dager 07:00 – 21:00

Ekebergparken skulpturpark

I denne store parken kan du oppleve kunst, historie og kultur. Som bonus vil du også få se en flott utsikt over Oslo. Det var for øvrig utsikten herfra Munch brukte som bakgrunn da han malte “Skrik”!

Adresse: Kongsveien 23

Vigelandsparken

Eller Vigelandsanlegget, som det egentlig heter, er skulpturanlegget i Frognerparken. Skulpturanlegget består av omtrent 200 skulpturer av kunstneren Gustav Vigeland.

Adresse: Ta trikk nr. 12 og gå av på Vigelandsparken, eller spaser fra Bjørknes!

Forsvarsmuseet

Forsvarsmuseet viser historien til det norske Forsvaret, med vekt på tiden fra 1400-tallet til moderne tid.

Adresse: Akershus festning, Bygning 62

Åpningstider: Se åpningstidene her.

Norsk Tollmuseum

På Norsk Tollmuseum kan du lære mer om kampen mellom tollere og smuglere.

Åpningstider: mandag til fredag kl. 11.00–15.00

Adresse: Tollbugata 1a

Arbeidermuseet

På Arbeidermuseet får du et innblikk i industri- og arbeiderhistorie fra områdene langs Akerselva.

Åpningstider: Lørdag – søndag kl. 11 – 16

Adresse: Sagveien 28

Interkulturelt museum

Interkulturelt arbeider for å fremme forståelse og respekt for kulturelt mangfold.

Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 11-16

Adresse: Tøyenbekken 5