Slik blir du tannlege

En tannlege forebygger, diagnostiserer og behandler folks munn- og tannhelse. Her kan du lese hva som kreves for å bli tannlege.

Om det er tannlege du ønsker å bli, må du ta et femårig profesjonsstudium i odontologi. Odontologi er læren om tenner og tannsykdommer. Gjennom tannlegestudiet lærer du å reparere, erstatte og behandle skadede tenner, stille diagnoser, og behandle sykdommer og betennelse i munn, kjeve og tannkjøtt.

Studiestedene som tilbyr  mastergraden i odontologi er:

• Universitetet i Bergen
  • Universitetet i Oslo
  • Universitetet i Tromsø

Tannlege er en beskyttet yrkestittel og du må ha autorisasjon for å kunne utøve yrket. Autorisasjon gis av Statens autorisasjonskontor for helsepersonell.

Kravkode MEROD

Kravet for å kvalifisere til opptak på dette studiet er generell studiekompetanse med realfagskombinasjon. Realfagene som kreves er:

• Matematikk R1 eller matematikk S1 og S2
  • Fysikk 1
  • Kjemi 1 og 2

For å komme inn på odontologistudiet i Norge må du ha en høy poengsum. De fleste tar derfor flere realfag og forbedrer karakterer for å oppnå flere poeng.

På Bjørknes Privatskole kan du ta fag som klasseromsundervisning eller som nettstudier. Bestill en rådgivningstime i dag.